Veerle Wijers Owya

Hoi, ik ben Veerle!

Wat maakt het dat ik graag mensen coach?
Mijn antwoord op deze vraag begint met mijn Olympische droom. Het was mijn droom om met badminton de Olympische Spelen te halen. Helaas blies het krijgen van epilepsie rond mijn 16e levensjaar deze droom weg.

Mijn leven werd letterlijk en figuurlijk flink door elkaar geschud. Er was een leegte ontstaan die ik, achteraf gezien, opvulde met zelfdestructief gedrag: roken, blowen, drinken. Topsport heb ik wel bedreven tot mijn 25e. Mede door de (spirituele) cursussen en opleidingen die ik heb
gevolgd om mij persoonlijk te ontwikkelen en mij te specialiseren in coaching, heb ik een
nieuwe droom en dezelfde drive als topsporter gevonden in het begeleiden van mensen!

Welke kennis heb ik in huis?
Na het behalen van mijn VWO diploma heb ik de studies Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en de pre-master Sociologie met succes gevolgd. Ik voelde dat ik iets voor mensen wil betekenen. “Wat nu?” vroeg ik mij af. Verder studeren? Welke master? Met een gebroken hart en deze vragen ging ik in 2016 mee naar een retraite in Turkije en daar besloot ik dat ik de opleiding Instrument voor Hulp zou gaan volgen. Ondertussen werkte ik bij impegno als maatschappelijk werker.

Als maatschappelijk werker heb ik geleerd doortastend, confronterend, praktisch en creatief te zijn en zonder oordeel naar een persoon en zijn/haar situatie te kijken. Oplossingsgericht werken en
zelfredzaamheid bevorderen gaan hand in hand in maatschappelijk werk, wat je ook terugziet in mijn werkwijze. Ik geloof erin dat de antwoorden waar je naar opzoek bent, al in jou zitten. Je komt er op dit moment alleen even niet bij.
 Ik help je om die antwoorden weer te vinden.

Ik miste diepgang in mijn werk, waardoor ik opzoek ging naar mogelijkheden om die diepgang te creëren. Dit resulteerde in een carrière switch naar HR Manager bij deFinanseurs en het starten van mijn coachpraktijk.

Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan bij Better Be Me en het ITIP, zet ik tijdens sessies oefeningen in ter ondersteuning van jouw proces. Denk hierbij aan:

·         lichamelijke oefeningen waarbij je gaat voelen en ervaren wat een situatie met je doet;

·         het ontcijferen van dromen, je onderbewuste heeft je een hoop te vertellen!;

·         meditatie, een “simpel” middel met grote effecten.

Met wat je ook aan de slag wilt, samen komen we tot antwoorden.

Waarom de naam OWYA?
De naam OWYA – Own Who You Are is na een aantal brainstormsessies met Roestig Blond in een bejaardenhuis ontstaan. Staan voor wie jij bent. Dat is waar ik met jou aan werk: dat je volledig durft te zijn wie je bent en daar echt voor gaat staan.

Owya klinkt als “oja”, en dat zijn precies de momenten die ik met jou creëer tijdens onze afspraken. “Oja, zo werkt het bij mij!” “Owya, ik wist niet dat ik dit doe!”, “Oja, dit is wat ik écht wil!”.

Wat mijn klanten zeggen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, tips en blogs? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.